неділя, 10 вересня 2017 р.

Рік німецької мови в Україні
"Україна посідає 5-те місце у світі за кількістю людей, які вивчають німецьку мову. Для багатьох молодих людей німецька мова — міст до серця Європи та шлях до професійного успіху, — говорить директорка Goethe-Insitut в Україні Беате Кьолер. Тому не дивно, що відповідно до указу Президента України Петра Порошенка, 9 та 10 вересня 2017 року, у центрі Києва, було офіційно відкрито рік німецької мови в Україні. Протягом всього року саме мова та література стануть платформами для передачі сучасної культури, освітніх стандартів та європейських цінностей. Наш ліцей не залишився осторонь такої яскравої події в історії нашої держави. Суботній ранок 9 вересня запросив усіх учнів та вчителів закладу долучитися до яскравої та сповненої цікавинок відеоподорожі німецькомовними країнами, що дала змогу помилуватися всесвітньовідомими пам’ятками архітектури Німеччини, поринути в неймовірну музику Моцарта, Штрауса, Бетховена, Шуберта та поезію геніїв людства: Гейне, Гете, Шиллера.
 
Звичні уроки німецької мови, в цей день, розпочиналися цікавими фактами з історії та культури Німеччини, що сприяло підвищенню зацікавленості учнів у вивченні німецької мови. Завершила цей незвичайний для ліцеїстів день - вікторина „Das Weltbekannteste in Deutschland“, яка показала наскільки добре та глибоко вони знають Німеччину. 
Дякую усім за активну участь. Бажаю і надалі цікавитися німецькою мовою, і не забувати, що це рідна мова для більш, ніж 90  мільйонів людей.